V. Stoica

Consiliul Județean Prahova a mai lansat o procedură de achiziție pentru elaborarea unui nou studiu de fezabilitate, din lungul șir de documentații care ar trebui să stea la baza apariției unor obiective de interes județean. Tot la Bărcănești, pe terenul despre care se spune că pânza freatică este foarte aproape de suprafață, astfel încât este imposibilă construirea unor imobile de dimensiuni mari. Pe lângă bazin de înot și alte clădiri – care ar trebui să devină părți dintr-un complex sportiv -, Consiliul Județean Prahova are de gând să construiască pe terenurile aflate în reorganizare funcțională de la Bărcănești, sat Tătărani, și un patinoar artificial. Deocamdată, aproape 300.000 de lei fără TVA sunt pregătiți pentru a fi plătiți firmei care va întocmi studiul de fezabilitate și studiile necesare pentru acest tip de constructie, inclusiv studiul geotehnic, topografic și, dacă este nevoie, și alte tipuri de studii.
Potrivit caietului de sarcini, patinoarul artificial ar urma să fie construit conform standardelor Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă: o lungime de 60 de metri și o lățime de 30 de metri și cu o suprafață de 6.100 de metri pătrați, în care ar trebui să intre circa 1000 de spectatori.
Parterul clădirii cu funcțiunea de patinoar, care ar trebui să apară la Bărcănești, ar urma să aibă, pe lângă suprafața de joc și vestiare – birouri, grupuri sanitare, dușuri, spații tehnice, zone acces, iar la etaje – tribune pentru spectatori și zone acces, în timp ce la exterior ar fi prevăzute spații verzi, acces auto, alei pietonale.
În plus, echipamente extrem de scumpe ar urma să fie amplasate în interior: sisteme de iluminat respectând cerințele specifice pentru transmisii TV, sisteme de iluminat pentru restul funcțiunilor, incluzând iluminat de orientare, iluminat de siguranță, iluminat antipanică, iluminat de lucru, iluminat ambiental, după caz , sisteme de încălzire (de gardă și de confort), sisteme de climatizare cu aport de aer proaspăt și recuperare de căldura -sisteme sanitare specifice, sisteme de afișaj cu ecrane gigant HD, sisteme omologate pentru afișarea scorului (tabele de scor) și altele asemenea.