Chiar dacă faceți curățenie în casă în mod refulat, s-ar putea să ratați o zonă crucială care vă afectează calitatea aerului din interior: salteaua. Noaptea, corpul nostru produce aproximativ jumătate de litru de sudoare și aproape un gram de piele. Salteaua dvs. poate deveni rapid un adăpost pentru spori fungici, bacterii și acarieni de praf care se hrănesc cu propria dvs. Piele eliminată.

O saltea de pat folosită în mod regulat găzduiește aproximativ 2 milioane de acarieni. Nu este surprinzător faptul că, fără o curățare regulată, patul dvs. poate fi cel mai murdar lucru din toată casa.

5 motive pentru a curăța o saltea de pat

Chiar și în cazul în care aveți o protecție de saltea de pat, salteaua trebuie totuși curățată, deoarece uleiurile corporale, pielea moartă, acarienii de praf, transpirația și alte reziduuri de la animale de companie și copii ajung la saltea. Cearșafurile folosite pe saltele nu sunt întotdeauna concepute pentru a fi rezistente la pete, spre deosebire de covoare sau mochete. Totuși, dar principalele motive ale curățării unei saltele de pat ar fi extragerea murdăriei și dezinfectarea sa. În cazul în care patul are o garanție, furnizorul vă poate solicita o metodă de curățare specială a saltelelor.

1. Calitate mai bună a aerului interior

Un adult are nevoie de cel puțin opt ore de somn pe zi, care este egal cu 1/3 din viața dvs. și vă oferă un motiv excelent pentru a păstra o calitate sănătoasă a aerului interior în dormitorul dvs. Când vă așezați pe pat noaptea, acest lucru excită mici particule de praf din saltea, pe care le puteți respira. Aceste particule de praf pot duce la o calitate slabă a aerului interior, care provoacă probleme de sănătate precum iritarea ochilor și a gâtului, tuse, congestie a căilor respiratorii superioare, ochii apoși și epuizare.

2. Gestionarea alergiilor

Acarienii din praful de casă trăiesc în principal în saltele și sunt o cauză predominantă a problemelor alergice, inclusiv astm, eczemă și rinită. Eliminarea acarienilor și a prafului din saltele le reduce existența, iar medicii sugerează curățarea adecvată a saltelelor pentru persoanele care suferă de alergii. Aceștia au frecvent atacuri alergice teribile în timp ce dorm, deoarece corpul lor răspunde acarienilor de praf din așternuturi. Minimizarea contactului cu alergenii poate reduce reacțiile alergice care ar putea duce la o stare de sănătate mai precară.

3. Liniște sufletească

Folosirea unei saltele curate, igienice pentru a dormi vă poate ajuta să vă odihniți mai bine, cu o mai bună liniște sufletească. Știți că nu dormiți pe o saltea plină de kilograme de particule de praf, particule de piele moartă și milioane de acarieni. Un somn excelent vă ajută la îmbunătățirea bunăstării emoționale și a sănătății fizice, astfel încât o saltea de pat curată este ideală pentru sănătatea dvs.

4. Un somn mai bun

Știați că curățarea saltelei vă afectează în mod direct somnul? Salteaua dvs. vă afectează sănătatea dincolo de confort și sprijin. Multe saltele Green Future afectează calitatea aerului din cameră, afectând cantitatea de oxigen consumată de celule, în timp ce acestea se odihnesc și se recuperează.

5. Economisirea costurilor

Saltelele sunt costisitoare. Prețul mediu al unui model nou de saltea de pat este în creștere. Dacă nu vă îngrijiți salteaua, atunci acestea au o viață medie de 5-7 ani. Curățarea (și rotirea) saltelei dvs. cu metode naturale poate spori această speranță de viață la 8-12 ani.

Cât de des ar trebui să vă curățați salteaua?

Majoritatea dintre noi închidem ochii la orice se află în saltea sau nu ne gândim deloc la asta, după ce ne schimbăm cearșafurile și le punem în mașina de spălat.

Așternutul în sine trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână, pentru a minimiza cantitatea de transpirație, sebum, piele și lichide care intră în saltea, deși pernele trebuie curățate cel puțin de două ori pe an, dacă nu doriți să aruncați salteaua.

În ceea ce privește salteaua în sine, ar trebui să o curăâaâi cel puțin de două ori pe an sau o dată în fiecare sezon.