Violeta Stoica

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a fost ieri în municipiul Ploiești. În principiu, în vizită la o mare companie care și-a aniversat 30 de ani de la inaugurare și, ulterior, la sediul Consiliului Județean Prahova – Palatul Administrativ din Ploiești -, unde NU a răspuns concret la niciuna dintre întrebările presei referitoare la creșterea salariului minim, la creșterea pensiilor sau cum se poate trăi cu o pensie de 900 de lei. Ulterior, a mai vizitat o societate din municipiu, aleasă – ca și prima – pe sprânceană, de către organizatorii așa numitei vizite oficiale.
Raluca Turcan (pe care organizatorii evenimentului au botezat-o Turcanu) a ținut să precizeze, în cadrul conferinței de presă, că se are în vedere ca majorarea salariului minim să fie consistentă și rapidă, fără însă a răspunde întrebării referitoare la semnificația primului termen. “Consistența” declarată a majorării salariului minim nu a fost transformată și într-o sumă oarecare, pentru că ministrul Muncii nu a dat nicio explicație despre ce înseamnă termenul “consistent” pentru buzunarul său ministerial.
Pe de altă parte, pe motiv că nu cunoaște situația din unele unități HORECA unde angajații demisionează pe capete după ce sunt obligați fie să se vaccineze, fie să suporte costul testării periodice, Raluca Turcan a refuzat să comenteze situațiile apărute în zonele din țară unde rata oficială de infectare cu coronavirus a trecut de trei cazuri la mia de locuitori.