V. Stoica

O localitate prahoveană a trecut, oficial, de șase cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor oficiale date publicității de Instituția Prefectului, care citează Direcția de Sănătate Publică Prahova. Este vorba despre comuna Gura Vadului, unde, la asemenea rată de infectare, școlile ar putea fi închise, iar locuitorilor să li se impună restricții suplimentare. Ieri, la ora închiderii ediției, se anunțase că urma să se întrunească și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a aproba o hotărâre în acest sens.
De altfel, tot ieri, în Prahova au fost raportate 202 cazuri noi de Covid, dintre care 20 la persoane cu vârsta sub 18 ani. Conform aceleiași surse, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 380, dintre care 310 de paturi erau ieri ocupate, iar toate locurile de la Terapie Intensivă erau ocupate. La nivel de județ, incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile), calculată la 1000 de locuitori, era ieri de 1,58, în timp ce nouă localități au peste trei cazuri la mia de locuitori, în capul listei fiind comuna Gura Vadului, cu o rată de 6,32 la mie.
Ieri au mai fost înregistrate alte două focare de Covid, totalul ajungând la zece focare raportate în luna septembrie: două în taberele sportive, două la societăți comerciale, trei la unități medicale – Spitalul de Psihiatrie Voila, cu trei pacienți; Spitalul Municipal Ploiești, cu patru salariați; Spitalul General CFR Ploiești, la trei pacienți -, un focar la o unitate de învățământ, unul la un centru rezidențial, cu patru persoane și un focar într-o familie de șapte persoane din comuna Valea Doftanei, care au fost izolate la domiciliu.
De la începerea anului școlar au fost înregistrate 189 îmbolnăviri cu Covid-19 în Prahova, dintre care 27 în rândul cadrelor didactice și al personalului auxiliar și nedidactic, 151 elevi școlari și 11 preșcolari.