CSM Ploieşti a încheiat pe poziţia secundă a „Cupei Dinamo” la baschet masculin, întrecere organizată de clubul dinamovist în „Arena de Baschet” din Capitală.
Echipa CSM Ploieşti a obţinut, în semifinalele turneului, prima victorie din presezon, după ce băieţii pregătiţi de Mihai Popa au câştigat cu 91-73 (23-22, 24-24, 27-12, 17-15) partida disputată în compania celor de la CSA Steaua Bucureşti.
Victoria ploieștenilor a venit la capătul unei evoluţii convingătoare, aceştia conducând în 39 dintre cele 40 de minute ale unei confruntări în care doar prima repriză a stat sub semnul echilibrului. După pauză, cu americanii Hammond şi Vaughn extrem de inspiraţi în atac, primul încheind meciul cu 3/3 la aruncările de „3 puncte”, iar cel de-al doilea, cu 8/10 la „2 puncte”, CSM Ploieşti s-a desprins rapid, tabela ajungând după cel de-al treilea sfert la 74-58. Au fost şi 25 de puncte diferenţă la un moment dat, 88-63, dar ecartul final a coborât la doar 18, asta şi în contextul în care ambii antrenori le-au dat minute şi jucătorilor folosiţi mai puţin în primele trei secvenţe ale confruntării.
Pentru CSM Ploieşti au jucat Vaughn (25 puncte, 1×3), Hammond (15, 3×3), B. Popa (14, 1×3), Magdevski (13, 2×3), Negoiţescu (7), Milin (5), G. Angelian (5, 1×3), E. Watson (4), Popa-Calotă (2), A. Ene (1), C. Dinu şi Od. Iancu.
Ar fi de remarcat debutul pivotului Earl Watson, care a adunat 4 puncte, 5 recuperări şi două pase decisive în aproape 17 minute jucate, reapariţia lui Odysseas Iancu, precum şi faptul că absenţa lui Christian Chiţu, convocat la „naţionala” 3×3 U23 a României, a fost suplinită cu succes de cei doi jucători în vârstă de doar 14 ani: George Angelian şi Codruţ Dinu.
În ultimul act, CSM Ploieşti a întâlnit gazdele turneului, Dinamo, care s-a impus cu 86-62 în disputa cu Rapid Bucureşti, în cealaltă semifinală.
În finala de sâmbătă, CSM Ploieşti a cedat, înfrângere care a venit la capătul unei partide cu suişuri şi coborâşuri, oarecum caracteristic unei perioade de pregătire, cele două formaţii având atât momente bune, cât şi perioade mai puţin inspirate, dovadă că fiecare a reuşit să se desprindă la mai mult de 10 puncte – Dinamo a condus la 11, iar CSM Ploieşti, la 16 -, dar de fiecare dată adversarii au revenit şi meciul s-a încheiat la distanţă de o posesie.