Simion Pelmuş, Florin Tănăsescu

Uneori, este bine să mai amintim şi despre normalitate. Despre lucruri aşezate. Despre firescul care ne înconjoară.
Măcar uneori, fiindcă, în rest, la tot pasul suntem bombardaţi cu ştiri despre crime, despre accidente cu morţi şi răniţi, despre hoţi, despre…
Despre grozăviile care se ţin parcă scai de noi… Sau noi de ele, că prea mult ne place senzaţionalul…
Da, uneori, este bine să mai aminteşti şi despre normalitate şi omenie. Atribute pe care fie nu le vedem, fie preferăm să le trecem sub tăcere. Poate suspectă, poate nu…
La Mănăstirea Apostolache, în această vară sunt organizate tabere pentru copiii proveniţi din medii sociale defavorizate. Organizate de către Arhiepiscopia Bucureştilor, în parteneriat cu Protoieria Sectorului II şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Capitală, în această vară sunt progamate să vină în tabere, la Apostolache, şapte serii de copii, şcolari şi preşcolari.
Suntem la sfârşit de săptămână, iar prima – în care au fost incluşi 20 de copii – şi-a terminat stagiul de iniţiere, de recreere, de descoperire a unor lucruri pe care prea puţin sau deloc le văd la televizor sau pe internet.
De iniţiere în tainele a ceea ce înseamnă locuri binecuvântate de oameni. Cum ar fi vizite organizate la Muzeul Pietrei, ridicat de către poetul Lucian Avramescu, la Sângeru. Acolo unde, după cum ne-a precizat preotul mănăstirii – Adrian Gabriel Enescu – au fost primiţi cu ospitalitate de către ziarista Giorgiana Radu.
Iniţiere şi (re)descoperire a unei lumi aşezate şi în alte locuri din Prahova, fiindcă vizitele primei serii de preşcolari şi şcolari au continuat şi la Mănăstirea Jercălăi, şi la Conacul Bellu din Urlaţi.
Şi la alte obiective pe care numai părintele Andrei Gabriel Enescu le ştie. Şi primăria din localiate, şi şcoala.
Da, uneori este bine să amintim şi despre normalitate. Şi să ne întrebăm ce trebuie să ţină capul de afiş al lumii acesteia? O fotografie cu copii la Muzeul Pietrei ridicat de către poetul Lucian Avramescu, despre bunul simţ al Giorgianei Radu (în foto, alături de copii), despre sfaturile de bine ale părintelui Adrian Gabriel Enescu, sau ştiri şi imagini despre scandaluri din Guvern, Parlament, despre accidente şi alte grozăvii ?
Alegerea ne aparţine!