Din această săptămână, colectivul tehnic al secţiei de ciclism a clubului iSports Ploieşti s-a mărit. Clubului ploieştean i s-a alăturat Ionuţ Andrei- component al echipei de performanţă a Universităţii de Vest Timişoara, unde încă este student, având 21 de ani.
Format la CS Petrolul Ploieşti, unde l-a avut ca antrenor pe Constantin Ciocan (care a pregătit, printre alţii, patru câştigători ai Turului României), Ionuţ Andrei este unul dintre protagoniştii de top din plutonul ciclismului de performanţă din ţară, fiind multiplu campion naţional pe şosea şi velodrom, dar având în palmares şi un titlu balcanic pe pistă.
Selecţionat şi în lotul naţional, acesta mai are în CV prezenţa în cadrul echipei continentale MsTina Focus, în 2018, la momentul formării grupării respective, care, în prezent, evoluează sub denumirea de Giotti Victoria–Savini Due.
În plus, Ionuţ Andrei este deţinătorul Cupei României la categoria U23, iar în acest sezon şi-a adjudecat, de asemenea, prima cursă din cadrul competiţiei respective, la categoria sa de vârstă.
Urmărind să înceapă şi o carieră în antrenorat, noul component al staffului tehnic al iSports Cycling se aliniază perfect la valorile clubului ploieştean, considerând că „dacă ești corect cu tine și cu cei din jurul tău, vei fi un exemplu de urmat pentru copii, iar în sport nu există diferențe, fiecare sportiv deține anumite calități, care trebuie descoperite”.
Ionuţ Andrei se va ocupa de noile grupe formate la secţia clubului ploieştean, pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, dar şi de o grupă dedicată special fetelor, iSports încercând, astfel, să dezvolte şi ciclismul feminin, un aspect pe care Uniunea Ciclistă Inernaţională îl promovează tot mai mult. Înscrierile pentru noile grupe din cadrul clubului se realizează prin intermediul paginii web a secţiei de ciclism: cycling.sportploiesti.ro.