“Lipsa de reacție a adulților și a instituțiilor responsabile – factor de risc pentru minorii care cad victime infracțiunilor!” este mesajul pe care l-a transmis deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader, în urma incidentului grav petrecut recent, în plin centrul Ploieștiului, în care o fetiță de 10 ani a fost abuzată sexual de mai mulți minori. Parlamentarul social-democrat a tras acest semnal de alarmă referitor la scăderea nivelului de siguranță și la incapacitatea instituțiilor, dar și a cetățenilor, de a reacționa în momentul comiterii unor infracțiuni cu violență, în plină stradă.
“O copilă de zece ani a fost violată, în centrul Ploieștiului! Ce fac autoritățile? Ce facem noi, de ce atâta indiferență și lipsă de reacție? Un copil de zece ani rămâne un copil, indiferent de atitudinea societății anormale în care am ajuns să trăim! Iar adulții – fie ei părinți sau reprezentanți ai instituțiilor responsabile – au obligația să le creeze un cadru normal de viață minorilor. Să aibă grijă ca aceștia să nu ajungă nici victime ale infracțiunilor, dar nici să nu comită infracțiuni!
Știrea șocantă care a făcut înconjurul țării, despre minorii care au întreținut relații sexuale cu o copilă de 10 ani, într-o zonă publică din centrul Ploieștiului, ridică multe semne de întrebare. Ce putem face noi, adulții, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete? Cum a fost posibil ca fetița de 10 ani să fie violată în plin centrul Ploieștiului fără ca nimeni să reacționeze? Ce măsuri ia Ministerul de Interne astfel încât să sporească siguranța în marile orașe ale României? Ce face ministrul Bode pentru rezolvarea problemei deficitului de personal din Poliția Română? În ce mod ar schimba orele de educație sexuală din școli comportamentul copiilor?”, este mesajul transmis, pe pagina sa de Facebook, de către deputatul Bogdan Toader.