V. S.

Magistrații de la Tribunalul Prahova au admis, marți, 22 iunie, cererea depusă de patru angajate ale Consiliului Județean Prahova în care s-a solicitat anularea hotărârii de reorganizare inițiată în luna noiembrie 2020 de conducerea CJ și aprobată de consilierii județeni ai partidelor de la putere.
Într-o primă fază, tot ca urmare a proceselor intentate de către funcționarii și angajații pe funcții contractuale din cadrul instituției, judecătorii au suspendat HCJ 140/13 noiembrie 2020. Cu toate că a fost anulată ulterior chiar de către cei care au emis-o și votat-o și înlocuită cu o altă hotărâre similară, aprobată la începutul anului 2021, HCJ 140/2020 a fost anulată și de către magistrați, prin soluția dată ieri.
Soluția instanței: “Admite cererea. Respinge excepția rămânerii fără obiect a cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes invocate de pârât, ca neîntemeiate. Admite cererea de chemare în judecată. Dispune anulare Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.140/13.11.2020. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Prahova, Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunţată azi, 22.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 723/2021 / 22.06.2021”.
Dacă această decizie va fi menținută și la recurs, poate fi chiar precedentul de care au nevoie funcționarii din cadrul Consiliului Județean Prahova pentru a câștiga și procesul pentru anularea celei de-a doua hotărâri de reorganizare, aprobată de consilierii județeni ai PNL și USR-PLUS, la începutul acestui an.