Pentru prima dată din noiembrie 2019 încoace, suporterii Naționalei îi pot susține pe tricolori din tribune. Astăzi, de la ora 21:45, stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, România întâlnește Georgia într-o partidă amicală.
Bilete la amical sunt disponibile și la casele stadionului “Ilie Oană” din Ploiești, astăzi, în ziua meciului, până la ora de start, prețul acestora fiind: 30 RON (peluze) și 60 RON (tribune).
Pentru a respecta condițiile prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății nr. 310/708/2021 privind prezența spectatorilor, la acest joc pot asista doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (minimum 10 zile de la rapel) și cele care prezintă un test negativ RT-PCR (efectuat în ultimele 72h înaintea meciului) sau rapid antigen (efectuat în ultimele 24h înaintea meciului, certificat de un laborator autorizat de Ministerul Sănătății). Spectatorii trebuie să aibă asupra lor documentele care atestă vaccinarea / testarea COVID-19 conform regulilor de acces prezentate mai sus.

Va fi plin de… jandarmi

Meciul România – Georgia va reprezenta ”misiune” pentru 170 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploiești, care vor asigura măsurile de ordine publică la partida din această seară.
Accesul în stadion este permis începând cu ora 18:45, recomandarea pentru publicul spectator fiind să ajungă cât mai înainte de ora începerii meciului pentru a facilita accesul, evitarea aglomerației și prevenirea busculadelor. Organizatorul împreună cu forțele de ordine și autoritățile abilitate vor verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară de către toți participanții la acest eveniment.

Budescu a venit „fericit”

Lista ”tricolorilor” pentru meciurile amicale cu Georgia și Anglia cuprinde și un jucător crescut de Petrolul, Constantin Budescu, cel care, la 32 de ani, revine la prima reprezentativă recomandat de evoluțiile foarte bune de la echipa saudită Damac, unde a plecat în iarnă. Cu Budesu decisiv în multe moment, Damac s-a salvat de retrogradare, în ultima etapă, jucată duminică, după un succes, 2-0, cu Al Tawon, contractual acestuia în Arabia Saudită urmând să se prelungească. Având meci decisiv pentru echipă duminică, jucătorul a ajuns sub comanda lui Rădoi de abia la antrenamentul de ieri,dar, foarte probabil, va bifa prezența pe ”Ilie Oană”… pentru a fi aplaudat de spectatori.
Lotul României pentru meciurile cu Georgia și Anglia este următorul:
PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
FUNDAȘI: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0);
MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);
ATACANŢI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

Georgienii, cu Sagnol pe bancă

Fostul internațional francez Willy Sagnol, care a jucat pentru Saint-Etienne, Bordeaux și Bayern Munchen, este din februarie selecționer al adversarei României de astăzi.
Cu Sagnol pe bancă, Georgia disputat trei partide: eșec la limită, 0-1 în Suedia, după o partidă echilibrată, 1-2 cu Spania pe teren propriu după ce georgienii au condus și au pierdut în minutul 92, remiză 1-1 în Grecia după un meci dominat clar.
Oaspeții au ajuns de ieri la Ploiești, antrenându-se aseară pe stadionul ”Ilie Oană”.