Petre Apostol

Pe Stadionul „Nicolae Mărăşescu”, din Craiova, a avut loc, la finalul săptămânii trecute, Campionatul Balcanic de Atletism la Ştafete pentru seniori. Printre sportivii convocaţi în lotul naţional al României s-au regăsit şi reprezentanţi de la CSM Ploieşti (antrenori Augustin Iancu – coordonator al secţiei de atletism, Robert Munteanu) şi CSŞ Ploieşti (profesoară Maria Andrei), care au înregistrat performanţe deosebite, urcând pe podiumul de premiere.
În cadrul probei de 4×100 metri masculin, atletul de la CSM Ploieşti, Cristian Roiban, a contribuit la titlul balcanic obţinut de ştafeta României, performanţă obţinută alături de Vasile Boboş, Ionuţ Anton şi Andrei Neagoe, tricolorii oprind cronometrul la 39.69 secunde.

Alexandru Geamănu

Ceilalţi doi reprezentanţi ploieşteni care au urcat pe podiumul de premiere s-au aflat în aceeaşi ştafetă, cea de 4×400 metri, Alexandru Geamănu (CSM Ploieşti) şi Andrei Niculiţă (CSŞ Ploieşti). Alături de Denis Simon Toma şi Vlad Dulcescu, aceştia au câştigat medaliile de argint, ştafeta României sosind cu timpul de 3:13.27 minute.

Andrei Niculiță

Pentru elevul profesoarei Maria Andrei, de la CSŞ Ploieşti, Andrei Niculiţă, a reprezentat o bună pregătire pentru obiectivul stabilit la următoarea competiţie la care va participa săptămâna aceasta (4-6 iunie, Cluj-Napoca), anume Campionatele Naționale de seniori, urmărind să îndeplinească baremul de calificare la Europenele U20 (15-18 iulie, Estonia), la proba de 400 m. Timpul stabilit pentru calificarea la competiţia continentală este de 48.20 secunde, iar în urmă cu aproape două săptămâni, în cadrul Cupei României desfășurate la Pitești, atletul ploieştean a fost la două sutimi de secundă de îndeplinirea baremului.