Ieri, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională înlocuirea din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber. Chiar și Comisia de la Veneția a cerut clarificări privind modul în care a fost revocată din funcție Renate Weber. În legătură cu acest subiect, deputatul Bogdan Toader, președintele organizației Prahova a PSD, i-a acuzat pe cei din coaliția guvernamentală că vor încălca Constituția României dacă vor merge înainte cu înlocuirea din funcție a Avocatului Poporului.
„De ce v-a fost frică de Renate Weber? Pentru că vreți în funcții importante doar marionete! Ca să vă acoperiți prostia și deciziile nepopulare, aruncați din funcție profesioniștii! Și ați reușit-o chiar și pe-asta! Din cauza revocării Renatei Weber v-ați făcut de râs chiar și în fața Comisiei de la Veneția!
Vă place sau nu, doamna Renate Weber a reprezentat cu succes și profesionalism o instituție recunoscută la nivel european, Avocatul Poporului! O instituție care, așa cum sugerează și numele, reprezintă chiar poporul în fața nedreptăților autorităților!
De ce vă este frică de Renate Weber?
Pentru că Renate Weber a contestat deciziile voastre care au încălcat legile țării și drepturile omului în perioada stării de urgență!
Pentru că Renate Weber ar fi contestat, fără niciun dubiu, orice decizie pe care o luați împotriva românilor, precum blocarea creșterii alocațiilor copiilor sau a majorării pensiilor seniorilor noștri!
Ieri, Curtea Constituțională a judecat și a admis sesizarea de neconstituționalitate formulată de PSD privind revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului! Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să renunțați la ilegalități, pentru că altfel veți încălca Legea Fundamentală a României – Constituția!
Pe de altă parte, sperăm că veți face publice și răspunsurile la clarificările pe care vi le-a solicitat Comisia de la Veneția! În spiritul transparenței pe care vă place să o clamați atât de mult!”, a transmis deputatul social-democrat Bogdan Toader.