Finalul săptămânii trecute a adus, chiar înainte de Paște, o veste care aruncă oarecare ”incertitudini” privind viitorul echipei fanion ploieștene, Petrolul!
Asta după ce, într-un comunicat oferit presei, Veolia a anunțat că va continua alături de Petrolul doar ca sponsor din următorul sezon al Ligii 2, ratarea promovării, a treia oară, și probemele apărute în ultima perioadă, inclusiv acuzațiile de tentativă de mită pentru arbitrul ex-brezean Sorin Antonie, având efecte necunoscute încă 100%.
Nu este prima dată când Veolia, prin reprezentantul ei, Mădălin Mihailovici, și-a anunțat retragerea de la Petrolul. În vara lui 2019, după ce suporterii au participat la o conferință de presă de prezentare a viitorului președinte, Marius Stan, și își spuneau nemulțumirile, Mihailovici părăsea sala și anunța retragerea. Ulterior, revenea asupra deciziei.
”Veolia România anunță că, odată cu încheierea sezonului competițional 2020-2021, parteneriatul de finanțare a echipei Petrolul Ploiești se închide, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competițional.
Veolia România s-a alăturat echipei ploieștene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploiești se afla în Liga a IV-a, și a pus bazele acestui parteneriat din respect față de comunitatea ploieșteană și cu dorința de a obține performanță, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar și expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic național.
În toată această perioadă, partenerul finanțator a garantat toate condițiile financiare pentru ca echipa de referință a orașului Ploiești să obțină rezultate, respectându-și fiecare obligație contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect față de proceduri și lege.
«Responsabilitatea socială și dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat și pe care le-a implementat încă de la începutul activității, lucru care ne obligă să rămânem consecvenți în demersurile noastre și să ne implicăm activ în comunitățile locale în care noi activăm. Astfel, rămânem deschiși în a susține echipa fanion a orașului Ploiești, în calitate de sponsor, în speranța că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploiești în perioada următoare va pune echipa de suflet a orașului, acolo unde merită», declară oficialii Veolia România.
Clubul Petrolul n-a comunicat nimic după decizia partenerului ei.

Juniori „amestecaţi” cu titulari

Cum în etapa a șasea din play-out, programată la finele săptămâni trecute, ehipa ploieșteană a stat, petroliștii au profitat și au disputat un joc-test în familie. Pe terenul de la Pleașa, Octavian Grigore a împărțit lotul avut la dispoziție în două echipe, o a treia a fost o selecționată a juniorilor „U 19” și „U 17”, și a rezultat, astfel, un „triunghiular”, în care fiecare a jucat cu fiecare, pe parcursul unei minireprize de 30 de minute.
Prima întâlnire a fost cea dintre „portocalii” (Cebotari – Bărboianu, Ad. Nicolae, Mondragon, Țicu – Bogdan Călin, S. Pană – Bratu, Boțogan, Saim Tudor – Arnăutu) și „albaștrii” (Marinache – Olaru, Lică, Huja, Manolache – Licsandru – Constantinescu, Ekollo, Poelmans, Bucur – Balint) și s-a încheiat nedecis, 1-1, Mario Bratu (19) și Valentin Balint (21) fiind autorii celor două goluri.
Apoi, „albaștrii” au remizat cu ”galbenii” (Cebotari – Șerban, Pătrașcu, O. Mănescu, A. Popa – G. Stoica, Zamfir, Vrăjitoarea, R. Dumitru – Stănescu, D. Ilie), scor 0-0, pentru ca, în cea de-a treia întâlnire, „portocaliii” să-i invingă, 1-0 (Boțogan), pe „galbeni” (pentru care, față de primul joc, au mai evoluat Badea, Buză, D. Mănescu și N. Ghiță).
După cum se poate remarca, în echipele „seniorilor” și-au făcut loc mai mulți jucători proveniți de la grupele de juniori (portarul Petru Marinache, Alin Boțogan, Cristian Licsandru și Raul Bucur), dar și un mijlocaș, Bogdan Călin (an de naștere 2001, ultima dată la Concordia Chiajna), testat pe parcursul acestei săptămâni de către staff-ul petroliștilor. După acțiunea ”tip trial”, cu care s-a încheiat programul săptămânii trecute, de astăzi, galben-albaștrii se reunesc în vederea ultimului joc oficial al sezonului. Sâmbătă, de la ora 11.00, Petrolul va încheia această ediție de campionat pe „Ilie Oană”, în confruntarea cu Aerostar Bacău.