Fanii petroliști s-au întâlnit cu reprezentanții clubului, la finele săptămânii trecute, într-o nouă încercare de a păstra proiectul pe coordonate sigure, după anunțul partenerului finanțator că va rămâne doar în calitate de sponsor, fără a se mai implica în actul de decizie, în conducerea echipei.
” Este momentul să gândim și să aplicăm înțelesul profund al acestui deziderat nobil: împreună, cei cărora ne pasă, putem contribui la un proiect Petrolul solid și trainic. Petrolul este acel ideal care trebuie ridicat mai presus de orgolii personale și argumente de forță. Fără unitate și dialog sincer, fară un parteneriat egal în zona decizională și fără asumarea integrală de către cele trei părți – Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52, Primăria/Consiliul Local și Suporteri – a construirii unui proiect comun, Petrolul va fi condamnat. Din mai mulți, unul!
USP și-a chemat, vineri, 14 mai, partenerii la masa dialogului, însă, din păcate nici Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, nici Primăria nu au onorat această invitație, întâlnirea desfășurându-se doar cu participarea reprezentanților USP, ai Peluzei 1 și ai Clubului Petrolul.
Dragi Membri fondatori, stimați reprezentanți ai Administrației locale, haideți să lăsăm deoparte orgoliile rănite și să începem un dialog constructiv.
Propunem ca Membrii fondatori, Suporterii și Primăria/Consiliul local să fie împreună membri ai ACS Petrolul 52, urmând ca deciziile să fie luate în organul executiv al acesteia – Consiliul Director, format din 9 membri:
– 3 Membri fondatori ai ACS
– 3 reprezentanți ai Primăriei/Consiliului Local
– 3 suporteri, câte unul pentru fiecare zonă a stadionului care are organizată structuri legale: unul de la Peluza 1, unul de la Tribuna a 2-a și unul de la Peluza a 2-a.
Partenerii vor avea astfel câte 3 voturi în CD, fără însă a exista vreun drept de veto la vreunul din parteneri. Principiul va fi „un om – un vot”. Atât!
Solicităm Membrilor Fondatori să accepte încă o dată deschiderea ACS Petrolul 52 așa cum au mai făcut-o când Veolia intra ca Partener finanțator. Acum, în locul Veoliei, care a decis unilateral încetarea calității de Partener, să fie acceptată Primăria/Consiliul local.
Solicităm Primăriei/Consiliului Local să vină alături de Membri fondatori și de Suporteri în ACS Petrolul 52 și:
– să acorde drept de folosință a mărcilor Petrolul de către ACS, și implicit de către Clubul Petrolul, cu titlu gratuit, inclusiv anularea taxei de 2% din merchandisingul cu scutul petrolist;
– să acorde clubului Petrolul acces gratuit la facilitățile aparținând Primăriei/Consiliului Local (Arena Ilie Oană, baze de antrenament etc.)
– să se implice în mod activ în asistarea financiară a clubului Petrolul în limitele impuse de Lege (inclusiv prin fonduri nerambursabile acordate pe Legea 350/2005).
Noi, Suporterii, vrem să fim liantul acestui Proiect, strângând în jurul Petrolului pe cei doi parteneri care pot face diferența – Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și Primăria/Consiliul local. Acum este timpul dialogului real și concret, nu al orgoliilor” – așa sună propunerea suporterilor, care, iată, văd în implicarea autorităților locale cea mai viabilă soluție pentru continuitatea proiectului fotbalistic.

Întâlnire la Primărie

Edilul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a lansat, ieri, o invitație pentru toate grupurile de suporteri ai echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, constituite juridic. Astfel, aceștia au fost solicitați pentru o consultare în ceea ce privește pregătirea documentației necesare valorificării celor 6 mărci aflate în patrimoniul municipiului, respectiv:
– Petrolul 95
– Petrolul 52
– FC Petrolul Ploiești 1924
– FC Petrolul
– Fotbal Club Petrolul
– Petrolul Ploiești
Întâlnirea va avea loc astăzi, 18 mai 2021, de la ora 15.00, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești și poate reprezenta un pas important înainte în vederea unei viitoare colaborări.