V. Stoica

Singurul candidat rămas în cursă dintre cei doi înscriși pentru obținerea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, actualul interimar Bogdan Nica, a câștigat concursul organizat de Consiliul de Administrație al unității medicale.
Practic, acesta a fost declarat admis, cu punctajul final 9,89, însă rezultatul final al concursului va rămâne bătut în cuie astăzi, după termenul de contestații care expiră la ora 10.30.
Inițial, la concurs s-a mai înscris un candidat, al cărui dosar a fost respins de comisia de examen.
Bogdan Nica a devenit manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești în luna octombrie a anului 2020, când a fost numit pe funcție de către președintele CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu. De altfel, și Bogdan Nica este membru al PNL.
Înainte de a fi numit la conducerea celui mai mare spital din Prahova, medicul Bogdan Nica a mai fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, director al Direcției de Sănătate Publică Prahova, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, precum și director al APM Prahova. O perioadă scurtă de timp a fost și consilierul personal pe probleme de sănătate al fostului primar al Ploieștiului, Adrian Dobre.