V.Stoica

Puțini români se pot lăuda că merg la slujbă în incinta unor biserici încălzite cu ajutorul unor instalații moderne, așa cum se va întâmpla, în curând, cu enoriașii dintr-un sat prahovean.
Datorită donațiilor, banilor de la bugetul local, dar și datorită preotului paroh Marius Gheorghe, noua biserică din Parohia Pleașa – comuna Bucov va fi unul dintre puținele lăcașuri de cult din România în care spiritualitatea se va contopi cu modernitatea.
„Săptămâna aceasta încheiem încă o lucrare extrem de importantă la noua noastră biserică: montarea sistemului de încălzire prin pardoseală!
Mai avem mult de muncă, dar suntem bucuroși și încrezători că Dumnezeu ne va ajuta să ne mutăm, cât mai curând, în noua biserică.
După toată această pribegie și jertfă de a sluji ba afară, în frig, ploaie, caniculă și vânt, ba în Căminul Cultural, pentru că în Biserica veche, spațiul fiind restrâns, pentru a respecta normele sanitare în vigoare, nu încap credincioșii care doresc să participe la Sfintele Slujbe, am înțeles câtă nevoie avem de această nouă Biserică”, au anunțat reprezentanții Parohiei Pleașa.