F. T.

Ieri dimineață, angajați ai Secției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat șapte percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, „din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna noiembrie a anului trecut și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comis furturi din buzunare/genți/poșete, pe raza municipiului Ploiești. De asemenea acestea sustrăgeau și carduri bancare, pe care le foloseau ulterior pentru a efectua operațiuni de retragere numerar”.
Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6000 de lei, iar ” de la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane mobile și obiecte de vestimentație” (comunicat IPJ Prahova).
Șase persoane au fost conduse, cu mandat, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova pentru a fi audiate.