F. T.

Poliția prahoveană a ales un mod inedit de a transmite, cetățenilor, urări pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.
Astfel, într-un comunicat de presă al reprezentanțiilor IPJ Prahova se precizează: „Noi, polițiștii, am ales să «urăm» prahovenilor să aibă siguranţă şi căldură în case, linişte în sânul familiei şi să nu aibă nevoie de ajutorul nostru”.
Dar, pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite – în mod deosebit spargerile de locuințe – a fost amenajată o incintă „călcată” de hoți, în diverse centre comerciale cu profil construcții/mobilier din diferite zone ale municipiului Ploiești.
„La faţa locului (adică acolo unde sunt amplasate machete cu locuințe devastate – n. n.), cetăţenii sunt aşteptaţi cu informaţii lămuritoare de către poliţişti de prevenire şi specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova.
Reamintim tuturor importanţa unui minim de prevedere în ceea ce priveşte siguranţa locuinţei, nu numai în această perioadă, ci pe tot parcursul anului” (comunicat IPJ Prahova).
Ideea pe care pune, așadar, accent poliția prahoveană este de asigurare temeinică a incintelor, în contextul în care, potrivit experienţei din anii anteriori, aceasta este perioada în care hoții nu au nicio jenă să intre în casele oamenilor pentru a fura.