A trecut în neființă, la vârsta de 60 de ani, fostul internațional Viorel Turcu, acesta luptându-se, de ani buni, cu mari probleme de sănătate, motiv pentru care i s-au amputat picioarele, chiar și așa, acesta activând în fotbal, ca antrenor, o perioadă, la nivelul unor echipe de eșalon inferior din București și Ilfov.
Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu a jucat în cariera de profesionist, începând din 1977 și până când s-a retras, în 1992, la FC Argeș, Steaua, Dinamo, FC Olt Scornicești, UTA Arad, Nistrul Chișinău (Moldova) și Szarvasi Vasas (Ungaria).
Turcu a câștigat titlul în Liga 1 cu 3 echipe diferite, FC Argeș, Dinamo și Steaua (!) și Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureștene, fiind, din acest punct de vedere, unul dintre jucătorii importanți ai fotbalului românesc. A adunat și 7 selecții pentru echipa națională, reușind să înscrie o dată, iar în cariera sa de antrenor, pe lista echipelor pe care le-a pregătit apare și o formație din Prahova!
Este vorba despre Fotbal Club Poiana Câmpina, echipă pe care Turcu a antrenat-o pentru scurte perioade de timp, de două ori, pe finalul sezonului 1998-1999, apoi, în prima parte a campionatului 1999-2000, în eșalonul doi al fotbalului românesc.
Dumnezeu să-l ierte!