Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat noile date de desfășurare pentru partidele din cadrul Billie Jean King Cup by BNP Paribas, noul nume sub care se desfășoară Fed Cup.
În ceea ce privește Play-off-ul Grupei Mondiale, fază a competiției în care România va întâlni Italia, s-a luat decizia ca meciurile programate inițial în luna aprilie 2020, apoi reprogramate pentru perioada 5-6 februarie 2021, să se joace, de fapt, în aceeași săptămână cu finalele de la Budapesta.
Astfel, România va întâlni Italia pe 16 și 17 aprilie 2021, meciul urmând a avea loc în țara noastră, cel mai probabil în condiţii indoor, la Cluj-Napoca. Finalele Billie Jean King Cup, programate inițial pentru luna aprilie 2020, se vor desfăşura în 2021, tot la Budapesta, în perioada 13-18 aprilie.
România a ajuns la barajul pentru menținerea în Grupa Mondială după ce ”tricolorele” au fost învinse de Rusia, scor 3-2, la Cluj Napoca, dispută la care lidera echipei române a fost prahoveanca Ana Bogdan, care a câștigat o partidă dintre cele două jucate.
România și Italia s-au întâlnit de trei ori până în prezent, iar româncele sunt conduse cu 2-1 în meciurile directe. Singura victorie a ”tricolorelor” a fost obținută în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, scor 2-1, după victoriile reușite de Victoria Ruzici și de perechea Ruzici/Simionescu.
Ultima întâlnire dintre România şi Italia a avut loc în 1997, la Bari. Gazdele au câştigat atunci cu 2-1, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa/Africa.