Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să se mobilizeze și să devină campioni naționali în sală sau în aer liber. Unul dintre aceștia este și atletul prahovean Mihai Cristian Pîslaru, format la Clubul Sportiv Școlar, de profesoara Maria Andrei, în prezent legitimat la Steaua București, avându-l ca antrenor pe Robertino Tănase.
Mihai Cristian Pîslaru a devenit, anul acesta, campion național în proba de 400 m, atât în sală (47.41 secunde, record personal), cât și în aer liber (46.54 secunde, record personal), la tineret și seniori.
Despre sezonul 2020, Mihai a declarat: „Dacă ar fi să descriu anul 2020 într-un cuvânt, acesta ar fi speranță. Spun asta pentru că, în ciuda evenimentelor care s-au petrecut în acest an, speranța nu a dispărut din gândul meu. Gândul de a mă autodepăși zi de zi, indiferent de situația creată de pandemie, a fost prezent cu mine tot timpul. Trebuie să recunosc și faptul că în jurul casei am avut condiții decente de pregătire și m-am putut antrena aproape în permanență. Continuitatea în pregătire și ambiția m-au ajutat să cuceresc titlurile naționale cu recorduri personale. Cel mai plăcut moment l-am trăit la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, când am devenit campion național în aer liber. A fost o senzație minunată, de eliberare, dar și de împlinire”.
Despre sezonul viitor, atletul prahovean a precizat: „Principalul obiectiv pentru 2021 este să rămân sănătos și concentrat asupra organismului și asupra progresului din cadrul antrenamentelor”.