V. Stoica

La numai 24 de ani, ploieșteanul Valentin Caval este cel mai tânăr membru al echipei Lotului Național de Acrobație Aeriană! Juniorul lotului de piloți de acrobație ai Aeroclubului României este absolvent al Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești și anul trecut a absolvit și Facultatea de Inginerie Aerospațială București.

Valentin Caval 2Valentin Caval a reușit să parcurgă etapele de pregătire de zbor pentru multe dintre aeronavele ușoare ale Aeroclubului României, ultima fiind anunțată chiar de șeful Aeroclubului României, George Rotaru: “De astăzi (n.n. – sâmbătă), Aeroclubul României are încă un pilot pe EXTRA 300L! Crescut la Aeroclubul Teritorial „Gheorghe Bănciulescu” Ploiești și pregătit pe avionul de acrobație ZLIN 50 LS la Aeroclubul Teritorial „Aurel Vlaicu” București, Valentin Caval se antrenează de acum pe acest avion, fiind membru al Lotului Național de acrobație”.
Printre ultimele concursuri la care a participat ploieșteanul Valentin Caval a fost cel organizat la mijlocul lunii noiembrie 2019, la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București, unde s-a desfășurat Cupa “Aurel Vlaicu” – precizia aterizării cu planorul. Tânărul pilot din Ploiești a reușit să obțină, ca reprezentant al Aeroclubului Teritorial Gheorghe Bănciulescu Ploiești, primul loc la categoria planoriștilor cu peste 100 de ore de zbor, denumită “Hai că pot!”.