Componenţii echipei de handbal seniori a CSM Ploieşti au trecut peste dezamăgirea ratării unui rezultat bun la debutul în noua ediţie a Diviziei A (eşecul la limită suferit, vineri, în faţa celor de la CSU din Suceava 2, scor 24-25) şi au reuşit să câştige, sâmbătă, în al doilea meci disputat la turneul din Seria A, găzduit de Sala „Mihai Viteazul”, din Turda.
Ploieștenii s-au impus cu scorul de 38-32 (18-13) în meciul cu CSM Bacău 2, bifând, astfel, primul succes din acest sezon competițional.
Având în faţă o formaţie bazată, la rându-i, pe jucători tineri, băieţii conduşi la acest turneu de Leo Cristescu au preluat conducerea din primele minute: 3-1 (min. 6), 5-2 (minutul 7) şi 8-4 (minutul 13). A fost momentul din care meciul a stat, practic, într-o marjă de 5-7 goluri în favoarea ploieştenilor, pe fondul unui handbal mai liber practicat de cele două formaţii, cu goluri multe şi apărări destul de permisive, dovadă şi scorul consemnat la final, 38-32.
CSM Ploieşti a evoluat în următoarea formulă: Ad. Tănăsescu, M. Mihăilescu, M. Oprea – N. Nicolae (7), G. Paraschiv (6), P. Albu (6), Al. Pop (5), I. Mirică (4), Ed. Gheorghe (4), R. Floarea (3), R. Iacob (1), C. Ilie (1), V. Păncescu (1) şi M. Iorga. De menționat că, din cauza unei accidentăru suferite în primul meci, nu a putut evolua pivotul David Rudai.
Echipa ploieșteană ar fi trebuit să joace şi ieri, cu CSU Galaţi, dar adversarii nu s-au putut prezenta la Turda, astfel că CSM Ploieşti se întoarce de la primul turneu cu trei puncte din șase posibile.

Eduard Gheorghe, debut în Divizia A la doar 16 ani

Ar fi de menționat debutul cu succes în Divizia A al unui tânăr de numai 16 din tabăra ploieșteană, la turneul de la Turda.
Cel mai tânăr component al lotului, pivotul Eduard Gheorghe s-a remarcat în ambele partide disputate de CSM Ploiești.
Sosit în această toamnă de la CSŞ Ploieşti, unde a crescut sub îndrumarea antrenorilor Ion Nicolae şi Ciprian Costache, sportivul care are, încă, drept de joc la juniori 2 nu a avut emoţii la debutul în Divizia A, înscriind 9 goluri în cele două partide.
În meciul cu CSU din Suceava 2, a împărţit timpul de joc cu David Rudai şi a marcat toate cele 5 aruncări pe care le-a trimis spre poarta adversă, pentru ca, în partida cu CSM Bacău 2, în contextul absenţei lui Rudai, să joace aproape 50 de minute (până când a fost trimis în tribună pentru trei eliminări de „2 minute”), timp în care a înscris de 4 ori, din 5 încercări.
Eduard a împlinit 16 ani în luna septembrie şi este şi component al Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor, de la Bucureşti.