V.Stoica

Trei poduri și mai multe sectoare de drumuri locale aflate pe teritoriul administrativ al comunei Valea Doftanei vor intra în reparații, după ce au fost grav afectate de alunecări de teren.
Primăria Valea Doftanei a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor destinate refacerii infrastructurii rutiere afectate de calamitățile naturale.
Proiectul de remediere a problemelor apărute pe străzile din localitate a fost împărțit în cinci loturi, banii fiind alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Astfel, la Valea Doftanei vor fi refăcute Strada Lacului, pe circa 300 de metri și alte drumuri locale, în patru zone ale comunei, pe o lungime de circa 4,7 kilometri, respectiv Zona „Podu Mușiții” (str. Castelului) – 1 km; Zona „Piciorul Mânzului” (str. Podu Înalt, str. G-ral Eremia Grigorescu, Șoseaua Nordului) – 1 km; Zona „Poduri – Cotul lui Iepure” (str. Calea Brașovului, str. Sorica, Str. Răsăritului, str. MS Mihai I) – 2 km; Zona „Ciopârceni” (str. Calea Mogoșoaiei) – 700 de metri și strada Malul Negrașului pe circa 200 de metri.
În licitație au intrat și refacerea podurilor peste pârâul Ermeneasa și peste pârâul Doftana (pod Mușița), refacerea podului Cartier Negraș – Islaz Negraș.
Valoarea totală estimată fără TVA a proiectării și a lucrărilor se ridică la 18.357.906 lei.