ursurs1F.T.

 

UPDATE: În jurul orei 16,  s-a început relocarea  ursoaicei  în  Valea Rea,  la o distanţă  de aproximativ 7 kilometri de locul în care a fost  prinsă.  Potrivit informaţiilor primite de la  colonelul Liviu Coman, comandantul  jandarmeriei prahovene, concluziile evaluării efectuate de către specialiştii veterinari au fost  că ursoaica era foarte bătrână şi slăbită. Avea  buza spartă,  probabil în urma unei căzături  dintr-un copac.

urs


În această dimineaţă,  Inspectoratul pentru Situaţíi de Urgenţă (ISU) Prahova  a emis   un mesaj de „alertă – urgenţă extremă”, prin care este semnalată prezenţa  unui urs agresiv pe traseul Buşteni – Cascada Urlătoarea.

În acest context, oamenii sunt sfătuiţi  să evite zona şi să îşi ia măsurile de protecţie adecvate.

Şi  reprezentanţii  Inspectoratului de Jandrmi Judeţean (IJJ) Prahova  au informat că au fost mobilizaţi  mai  mulţi  angajaţi ai instituţiei pentru a localiza  o ursoaică,  care se pare că este rănită.

Colonel  Liviu Coman, comandantul IJJ Prahova, a precizat că  prezenţa  acesteia  a fost semnalată  în jurul orei 9, 30, iar  la faţa locului au ajuns deja opt  jandarmi  şi doi poliţişti, adăugând că  animalul a   zgâriat  maşina   unei autospeciale a instituţiei.

„Aşteptăm echipa  pentru tranchilizare, evaluare veterinară şi relocare”, a mai  adăugat  şeful jandarmeriei prahovene.