Sentimentul unui semineu pe lemne care te așteaptă acasă, după o zi epuizantă petrecută la muncă sau în traficul infernal al tumultosului oraș este de neegalat. Din păcate, nu toată lumea își permite instalarea unei astfel de soluții alternative de încălzire și decor, fie din motive financiare, fie din motive care nu permit montajul în zonele rezidențiale, ale unui astfel de dispozitiv de încălzire alimentat cu combustibil fosil și evacuare de fum. Tocmai de aceea, profesioniștii sibieni de la PEFOC, ne propun o soluție care să rezolve aceste probleme, permițând chiar și celor care dețin și locuiesc în apartamente la bloc, să trăiască experiența reprodusă a unui șemineu clasic, cu ajutorul unor șeminee decorative care, pe lângă încălzirea spațiului unde sunt montate, dețin și calitatea de a crea o atmosfera feerică la costuri minime și foarte puțin efort din partea utilizatorului.

Universul șemineelor decorative se împarte pe mai multe categorii, astfel: semineu electric, dispozitiv conectat la rețeaua electrică asemenea unui obiect casnic normal; bioșemineul, ce funcționează cu un tip special de combustibil numit bioetanol și șemineul pe gaz mobil, ce poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior, în grădină, acasă sau pe terasa unui restaurant.

Șemineele bio, funcționează pe bază de bioetanol, nu au nevoie de prezența unui cos de fum inox profesional, asemenea unui șemineu pe lemne și nici nu emană miros, arzând cu flacără curată. Acestea vin în mai multe forme și modele, putând fi integrate sau atașate direct pe perete. Bioșemineele pot fi fixe sau mobile: cele fixe putând fi montate în orice încăpere a casei, pornind de la living și până la birou sau bibliotecă, în timp ce variantele mobile pot fi așezate în orice colț al locuinței, în funcție de dimensiuni și spațiul disponibil, începând de la birou și până la terasa din grădină. Șemineele bio nu au nevoie de sticlă termorezistentă, deoarece aceasta, împiedică procesul arderii dacă este închisă ermetic.

Șemineele electrice sunt piese de mobilier din lemn masiv care au rol decorativ, bucurându-se de inovația tehnologiilor de tip LED 3D, care fac posibilă reproducerea fidelă a unui foc care arde într-un focar tradițional cu lemne.  Deși nu au capacitatea de încălzire comparabile cu ale unei soluții tradiționale, totuși îți permit să încălzești o camera mica spre medie, de până la 37mp, grație aerotermei speciale cu care sunt dotate. La solicitarea clientului, profesioniștii de la Șeminee Sibiu, vă pot oferi modele dotate și cu dispozitive ce reproduc perfect sunetul relaxant al lemnelor care ard pe foc, toate acestea pentru o experiență extrasenzorială și clipe memorabile alături de persoana iubită sau familie. Un șemineu electric se deosebește de un bioșemineu, în primul rând prin faptul că temperatura din cameră poate fi controlată. Dotat cu timer și termostat, încălzirea camerei va putea fi ținută sub control, în funcție de preferințele fiecărui client în parte. În plus, pentru a fi ușor de utilizat, acesta beneficiază și de o telecomandă pentru pornire / oprire și reglajul luminozității, al culorilor, combinațiilor de flăcări sau al sunetului ambiental.

Evident, un alt aspect important se referă la siguranța familiilor cu copii mici, situație în care un bioșemineu ce funcționează cu flacără aprinsă, reprezintă un risc seminificativ, asta spre deosebire de varianta unui șemineu electric la care auto-aprinderea accidentală este exclusă din start. Totuși, dezavantajul unui șemineu electric este redat tocmai de dependența acestuia la sursa de energie electrică din casă, neexistând varianta comutării “pe lemne”, în cazul unei pene de curent.

Prin intermediul unui șemineu electric, te bucuri de o flacără generată virtual, cu încălzire limitată deși, aeroterma din dotare poate încălzi la nevoie, un spațiu mai mult decăt suficient într-un apartament. În ambele situații însă, designul și versatilitatea sunt aspecte care fac diferența, atât varianta electrică, cât și bioșemineul putând fi amplasate practic oriunde – la casă sau apartament, într-o sală de conferințe sau pe terasa unui restaurant cochet.

Așadar, dacă te-am convins de beneficiile amenajării locuinței tale cu un șemineu electric de calitate premium, grație celor aproape 20 de ani de experiență în universul soluțiilor de încălzire alternativă, profesioniștii de la PEFOC devin alegerea perfectă. Aceștia te vor ajuta cu sfaturi și informații utile astfel încât, tu să faci cea mai bună alegere pentru tine, familia și locuința ta.