V.Stoica

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că, în curând, reprezentanții autorității județene vor da ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice la Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, după ce a fost finalizată procedura de atribuire și a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor.
Clădirea va fi reabilitată și anvelopată, cu îmbunătățirea izolației termice și a hidroizolației, prin fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 7.985.215,47 lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este în cuantum de 6.894.511,16 lei.
Bogdan Toader: “În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, reabilitarea, modernizarea spitalelor din subordine – Maternitatea Ploiești și Spitalul Județean Prahova, precum și dotarea acestora cu aparatură performantă reprezintă, prin atribuțiile care îmi revin, o condiție esențială pentru a asigura condiții de cazare și tratament de calitate pentru prahoveni.
Sănătatea dumneavoastră este pe primul loc pentru mine și solicit, în continuare, ca DSP Prahova, Ministerul Sănătații, instituțiile abilitate, să rezolve, în regim de urgență, situația limită de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești! Repet, conducerea spitalului a cerut rezolvarea acestei situații și a adus la cunoștința celor responsabili faptul că spitalele suport COVID-19 nu primesc pacienți din Unitatea de Primiri Urgențe, iar izolatoarele de la Județean sunt supraaglomerate, cu peste 50 de pacienți în 20 de încăperi, astfel încăt pacienții să nu poată fi cazați în condiții normale până la primirea rezultatelor testelor Covid. Este inacceptabil! Vă țin la curent și vă doresc multă sănătate”.