AFC Turris-Oltul Tr. Măgurele – FC Petrolul Ploieşti 0-0

Stadion: ”Măgurele”.
AFC Turris: Duțu – Călințaru, Sălcianu, Ispas, Mitrea – Cioinac, S. Pană (cpt) (90 Pațurcă) – Cr. Ciobanu (59 Serediuc), Haită, I. Voicu (90 Tescan) – A. Voinea (81 Neguț). Antrenor: Erik Lincar.
FC Petrolul: Avram (46 Lungu) – Sîrghi, Răuță, Manolache, Țicu – Pierce (52 Arnăutu), Meza Colli – Deac, Marinescu (cpt), Saim Tudor (14 Roige) – Blănaru (72 Younes). Antrenor: Costel Enache.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan (București) – Valentin Avram (București) și Daniel Mitruți (Craiova).
Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) și Florentin Barbu (Giurgiu).
Jucătorul meciului: Ispas

Un play-off atipic, ca rezultate, cu 5 egaluri din 8 jocuri (3 dintre ele chiar 0-0) și, atenție, nicio victorie a gazdelor, până acum, și-a încheiat prima etapă ”completă” – a treia. După ce, în prima rundă, UTA – Petrolul nu s-a jucat la timp, iar în a doua Argeș a amânat meciul cu Mioveni, din aceleași motive (cazuri de coronavirus), etapa a treia s-a jucat ”la timp” și chiar a adus răspunsuri la unele semne de întrebare din acest play-off condensat, pentru promovarea în Liga I. Și, după ce la Turnu Măgurele, Turris-Oltul și FC Petrolul au încheiat la egalitate, echipa ploieșteană începe să apeleze la ”Doamne Doamne”, matematică și rezultate indirecte pentru a mai spera la realizarea obiectivului – promovarea!
Cea mai bună echipă, cu cei mai frumoși suporteri, cele mai bune condiții, cel mai mare buget, cel mai profesionist staff (care trebuie să mai învețe un pic regula schimbărilor, că dacă nu se striga din tribună, cine știe ce circ ieșea) etc, nu reușește să bată pe nimeni, iar poziția slabă din campionatul regulat se cam confirmă și în play-off! Unde nu e totul pierdut, dar , de acum încolo, ca să se mai ajungă în Liga I este nevoie de mai multe condiții ”cumulate”! Care condiții implică și ”noroc” în rezultatele altor echipe și, să fim serioși, nu prea e de crezut că restul Ligii a II-a va juca pentru Petrolul…
Dar, să revenim la ”lupii nostri, incapabili să dea goluri, darămite să mănânce oile altora”, care au remizat la Turnu Măgurele, unde aveau nevoie de victorie. Miza partidei și-a spus cuvântul, partida fiind una încrâncenată, dar și lipsită de ocazii importante de poartă.
Gazdele au început mai bine, căutând să rupă cât mai repede echilibrul pe tabelă, și au avut o primă ocazie bună prin Haită (6), al cărui șut, expediat din mijlocul suprafeței de pedeapsă, a trecut peste transversală. Treptat, însă, „lupii” au recuperat controlul la mijlocul terenului, au închis mai bine culoarele spre poarta lui Avram, dar, până la pauză, n-au reușit să-l și pună la lucru, la modul serios, pe tânărul Duțu. Și cum nici teleormănenii n-au dat dovadă de mai multă inspirație pe faza ofensivă, la cabine s-a intrat cu un scor „alb”, conform, practic, cu cele petrecute pe gazon timp de 45 de minute.
La scurt timp după reluare, și după ce până atunci fusese obligat să facă două modificări din cauza accidentărilor lui Saim Tudor (în prima repriză) și Raul Avram (la pauză), tehnicianul „galben-albaștrilor” a apelat și la o schimbare tactică, renunțând la un mijlocaș defensiv, Pierce, pentru un atacant, Arnăutu, cu misiunea de a revigora ofensiva. Petrolul a fost, mai apoi, echipa care a impus ritmul, a avut mai mult posesia, a dominat clar teritorial, dar toate acestea n-au fost suficiente pentru a găsi și drumul către plasa porții adverse.
Cu acest punct, al treilea obținut în trei meciuri, echipa noastră pierde un tempo important în lupta pentru promovare. De acum înainte, „lupii” nu mai depind doar de ei, așa încât un parcurs perfect în ultimele două etape nu mai este suficient, fără un joc favorabil al celorlalte rezultate, pentru a ocupa unul dintre locurile ce duc direct în primul eșalon.

Hamza s-a întors, după coronavirus, dar de jucat a jucat tot ca înainte
Hamza s-a întors, după coronavirus, dar de jucat a jucat tot ca înainte

Marţi, ultimul joc din play-off pe „Ilie Oană”

Peste fix o săptămână, formația noastră își va încheia seria meciurilor disputate pe teren propriu în această fază a campionatului.
Astfel, marți, 28 iulie, FC Petrolul va primi vizita lui FC Argeș, partida fiind programată să se desfășoare cu începere de la ora 20.00.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Clasament
Loc Echipa M V E Î Gol. +/- Pct
1. AFC UTA Arad 3 1 1 1 6-5 1 29
2. Turris-Oltul 3 1 2 0 4-3 1 25
3. Fotbal Club Argeş 2 1 1 0 2-1 1 23
4. Petrolul Ploieşti 3 0 3 0 1-1 0 22
5. Fotbal Club Rapid 3 0 2 1 1-2 -1 21
6. CS Mioveni 2 0 1 1 0-2 -2 21

Declaraţii după meci:
Eric Lincar: ”Spusesem și înainte de joc că întâlnim, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din aceste șase formaţii. O echipă cu jucători foarte experimentaţi, tehnici, cu talie, foarte periculoși la fazele fixe. Cu o tranziţie foarte bună. Petrolul ne-a pus foarte multe probleme după minutul 60. A făcut și câteva schimbări bune. Noi am avut câteva contraatacuri, dar nu am fost lucizi și nu am obţinut victoria. Prin acest rezultat, toate echipele care se bat pentru locul 2 mai au șanse. Sunt emoţii în privin ţa locului 2. A fost azi o mică surpriză în Regie, unde Argeșul a câștigat. Fiecare meci e foarte încins, echipele sunt apropiate valoric și se poate întâmpla orice. Să fiu sincer, când am venit la Turris în iarnă, îmi făceam planul ca în următoarele trei meciuri să fac șapte puncte. Ceea ce am realizat, dar ideea e că acum ne-am propus același lucru, doar că de această dată nu ne-am atins obiectivul. Suntem cu un deficit de două puncte și mai avem două meciuri să obţinem cel puţin patru puncte. Nu e vina noastră, nu e vina celor de la Pitești, de la Mioveni, de la UTA. Au pornit ca favorite (n.r. – Petrolul și Rapid), dar nu au reușit să își apropie promovarea nici acum și nici pe parcursul sezonului regulat. Acum nu au reușit să câștige, iar eu mi-aș dori să apreciem și echipele din Liga 1, precum Clinceni. Toată lumea a râs de ei pentru că sunt retrogradaţi. Uitaţi că fac băieţii lucruri bune acolo. La Liga 1 nu trebuie să fie doar echipe cu suporteri. Trebuie să ai jucători cu calitate și să-și câștige promovarea pe teren. E adevărat, cele două echipe au suporteri de Champions League, dar trebuie să își obţină promovarea pe teren”.

Enache umblă cu mănuşi în Liga a II-a... Nu bate pe nimeni!
Enache umblă cu mănuşi în Liga a II-a… Nu bate pe nimeni!

Costel Enache: ”N-am reușit să ne facem niște calcule, dar, oricum, cred că ne-am complicat groaznic situaţia cu acest rezultat. Așa am calculat din start, că în toate meciurile avem nevoie de victorie, ca să depindem doar de noi, dar ăsta era un meci extraordinar de important pentru noi. Părea unul decisiv. Mai vedem cum sunt calculele și ducem lupta până la capăt. Cât mai avem ceva matematic acolo, credem, e datoria noastră să credem, deși e o dezamăgire în rândul tuturor. Reluăm calculele, vedem ce am putea face. Probabil că în acest moment nu mai depindem de noi, depindem și de rezultatele colaterale și asta e cea mai mare problemă pentru noi. Nu mai suntem simpli gestionari ai situaţiei noastre. Jocul a fost destul de agitat, în plus și cu foarte mulţi nervi, mai mult decât nervi. Confuz în prima repriză. În a doua cred că am avut o posesie mai bună, am pus un pic presiune pe adversar, ne-am creat ceva oportunităţi, dar nu am avut ocazii clare. Am fi avut nevoie de ceva șansă, o execuţie extraordinară sau o greșeală a adversarului ca să înscriem. Cred că suntem foarte echilibraţi toţi cei șase participanţi. Întrebarea ar fi valabilă pentru toţi cei șase, pentru că rezultatele arată așa. Jocul echipei nu e dat doar din momentul în care voi aţi venit la stadion și aţi văzut un joc. Gândiţi-vă la situaţia noastră. E destul de greu să ducem lupta. Echipa și grupul pot mult mai mult, dar ar fi trebuit și condiţii normale de antrenament. Ideea e că putem mult mai mult decât am arătat, dar nu am cum să fiu supărat pe jucători, că nu au încercat să facă lucrurile sau că nu au luptat. Mai sunt două jocuri și e de datoria noastră să ne luptăm pentru cele șase puncte și în funcţie de ce se mai întâmplă să sperăm că putem avea șansa pentru Liga 1” .