F.T.

În data de 29.06.2020, în jurul orelor 13.30, o patrulă de jandarmi aflată în serviciu pe raza municipiului Câmpina s-a deplastat pe raza comunei Șotrile, sat Plaiul Câmpinei, unde a prins – potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandrami Judeţean (IJJ) Prahova – doi bărbaţi care transportau cu ajutorul a două atelaje hipo tractate cu câte doi cai material lemnos din specia <<fag>>”, fără a deține acte de proveniență și transport. În speță au fost întocmite două procese-verbale de contravenție conform Lg.171/2010, în cuantum de 1000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost predat unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Câmpina”.
Dar, nu numai jandarmii au oprit furturile de material lemnos la începutul acestei săptămâni, ci şi poliţiştii prahoveni, împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Ploiești.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „aceştia au acţionat pe linia combaterii delictelor silvice în comunele Târgșorul Vechi și Ariceștii Rahtivani. În pădurea Crângul lui Bot, în jurul orei 05:30 (dimineaţa zilei de 29 iunie- n.n. ) au depistat doi bărbați, având vârstele de 33 şi, respectiv, 18 ani, ambii din Dâmboviţa, care tăiaseră, cu ajutorul unui fierăstrău manual, coronamentul unui număr de trei arbori – specia <<tei>>, pentru a culege florile în vederea valorificării. Pentru prejudiciul cauzat fondului forestier național, cele două persoane au fost sancționate contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei”.