Petrolul și UTA duc un război psihologic, săptămâna aceasta, când cele două cluburi vor juca în meciul derby al rundei I din play-off.
Întâlnirea de sâmbătă are șanse mari să fie privită din tribune de către unul dintre jucătorii echipei UTA, Andrei Rus.
Fundaș dreapta de meserie, născut pe 15 decembrie 2000 și crescut la LPS Banatul, Rus a semnat cu Petrolul acum doi ani, fostul internațional de juniori fiind apoi împrumutat de ploieșteni la echipe precum CS Afumați, Gloria Buzău și CSM Reșița, înainte ca ”impresarul majoritar” de la UTA, Bogdan Apostu, să-l ducă sub comanda lui Balint la echipa arădeană, tot împrumut.
Cedat la arădeni până la 30 iunie, Rus a avut nevoie de un nou acord de la Petrolul, pentru a juca la UTA până la finalul sezonului, iar conducerea găzarilor a acceptat acest transfer, doar cu ”condiția” fermă ca, ”dacă jucătorul va juca în partida UTA-Petrolul, atunci, clubul arădean se va obliga să plătească 100.000 de euro”! Cei de la UTA nu au ”înghițit” prea ușor condiția, dar nu au avut ce face, astfel că, dacă vor dori să bată Petrolul și să promoveze (în cazul unui succes, echipa arădeană este aproape sigur în Liga I), cu jucători împrumutați chiar de la Ploiești, atunci vor trebui să plătească! Însă, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla, și Rus va privi meciul din tribune!