Comitetul de Urgență FRF a aprobat calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenței Ligii 3 în sezonul 2020/2021.
Pentru promovarea în al treilea eșalon, prin tragere la sorți fuseseră deja stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.
Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru.
Câștigătoarele fiecărei mini-grupe vor promova în Liga 3, unde ar putea ajunge şi o serie de echipe clasate de pe locul secund “dacă sunt locuri libere”, după o altă procedură, anume “cea a locurilor vacante”.
• Datele de disputare a partidelor din mini-grupe vor fi 1 august, 5 august și 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30.
• În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:
1. rezultatele directe
2. golaverajul în jocurile directe
3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
5. golaverajul general din mini-grupă
6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte
• În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creșterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide.
Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 27 iulie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă. Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.
Ulterior, structurile sportive ale căror echipe s-au calificat la jocurile de baraj au obligaţia de a completa, până la data de 29 iulie 2020, formularul online cu lotul de maxim 22 jucători care participă la jocul de baraj.
Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate: să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020,suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait.
Cluburile de fotbal participante la jocurile de baraj pentru promovare în Liga 3 sunt obligate să respecte Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor în anul competiţional 2019/2020, aprobat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 18 din 12.06.2020, completat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 19 din 13.06.2020 sau orice alte reguli medicale aplicabile la momentul desfăşurării jocurilor, după caz.

Mini-grupele barajului de promovare în Liga 3

Regiunea 1
Grupa A: Suceava, Iași, Neamț
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani
Regiunea 2
Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj
Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș
Regiunea 3
Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș
Grupa B: Alba, Brașov, Harghita
Regiunea 4
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș
Regiunea 5
Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea
Regiunea 6
Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov
Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu
Regiunea 7
Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați
Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău
Ordinea meciurilor va fi următoarea:
• Ziua 1 – 2-3
• Ziua 2 – 1-2
• Ziua 3 – 3-1