• În schimb, în doar câteva zile, s-au mai înregistrat trei decese în Prahova

V. Stoica

Zeci de persoane infectate cu coronavirus, internate în spital după ce au fost depistate pozitiv în urma testelor Real Time PCR, dar asimptomatice, au fost externate în weekend din spitalele prahovene.
44 de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare au fost externați, în acest weekend, din unitățile medicale de pe raza județului Prahova. Deși externați, aceștia vor fi obligați să mai stea izolați la domiciliu patru zile și să fie monitorizați de medicii de familie sau de cei ai DSP, în cazul în care persoanele respective nu sunt în evidența vreunui medic de familie.
Din păcate, a crescut în weekend și numărul deceselor survenite la pacienți cu comorbidități, astfel că s-a ajuns la 11 prahoveni care au murit după ce s-au infectat cu SARS Cov 2. Toate cele trei persoane pozitive la coronavirus care și-au pierdut viața zilele trecute aveau probleme renale, cardiace și diabet.
De la începutul epidemiei și până ieri, la nivelul județului Prahova, 365 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 11 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate. Pe de altă parte, însă, ieri erau monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1.478 de persoane aflate în izolare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se mai aflau alte 22.
În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, erau ieri internați nouă pacienți, dintre care șapte – ventilați mecanic.