F.T.

Exagerând un pic,  putem afirma că Ploieştiul şi  Prahova stau încă pe un butoi de pulbere!
Argumene în acest sens sunt  intervenţiile  pirotehniştilor de la ISU Prahova, de la începutul anului şi până în prezent.  Nu le recapitulăm pe toate.
Inutil să reamintim că, datorită  profesionalismului  pompierilor prahoveni, nu au  existat  victime, în urma –  Domne fereşte! – vreunei explozii de muniţie  dintr-al Doilea Război Mondial.
Revenind la intervenţiile  profesioniştilor prahoveni: „Luni, 22 mai a.c., în jurul orei 11.40, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război. Muniţia a constat într-o grenadă defensivă, fiind găsită în curtea unei societăți comerciale situate pe strada Poligonului din municipiul Ploiești  ( ce coincidenţă !- n.n.). Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 de  metri pătraţi, ridicând, transportând şi depozitând grenada care urmează să fie distrusă” (comunicat ISU Prahova).
Şi tot luni,  după cum se precizează în acelaşi comunicat, ” în jurul orei 14:35, echipa pirotehnică s-a deplasat pe strada Biruinței (alt nume parcă predestinat- n.-n.) din Plopeni pentru a ridica 18 cartușe,  de calibru 7,62 mm. Acestea au fost găsite de un cetățean în timp ce executa lucrări în gospodărie”.
Are curajul cineva să spună  că  numele  unor străzil  din Ploieşti şi din Plopeni sunt puse anapoda?