World Athletics, forul mondial de atletism, a lansat „Road to Tokyo”, un instrument online pentru a ajuta sportivii, antrenorii, media și fanii să urmărească procesul de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Filtrant după disciplină, țară și statutul calificării, instrumentul oferă o imagine în timp real a fiecărui eveniment pe parcursul perioadei de calificare la Jocurile Olimpice, ediția de la Tokyo fiind amânată pentru anul viitor.
Ca urmare a pandemiei de coronavirus, calificările la Tokyo au fost suspendate în intervalul 6 aprilie – 30 noiembrie 2020. Atleții care și-au îndeplinit deja baremul rămân calificați la Jocurile Olimpice.
Procesul de calificare se încheie pe 29 iunie 2021, iar procesul de calificare poate fi urmărit la următoarea adresă: worldathletics.org/stats-zone/road-to/7132391

Modul de stabilire a baremurilor la Europenele în sală – modificat

Următoarea ediție a Campionatelor Europene de Atletism în sală pentru seniori este programată în perioada 5-7 martie 2021, în Polonia, la Torun. European Athletics, forul european de atletism, a publicat baremurile de calificare la prima mare competiție de anul viitor.
Având în vedere faptul că foarte multe competiții din acest an au fost anulate, organizatorii au decis să ia în considerare rezultatele înregistrate începând cu 1 Mai 2019. Baremurile pot fi realizate până la 24 februarie 2021.
Ultima ediție a Campionatelor Europene în sală pentru seniori a avut loc în 2019, la Glasgow, iar cel mai bun rezultat al României a fost obținut de către Alina Rotaru, locul 5 în proba de săritura în lungime.