Profitând, probabil, de liniştea care s-a lăsat prin staţiunile montane de pe Valea Prahovei, urşii au început din ce în ce mai mult să îşi ia nasul la purtare! Aproape nu este zi în care locuitorii din zonă să nu sune la „112”, alertând autorităţile.
Lucru, de altfel, confimat şi de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, în următorul comunicat de presă: ”În ultima săptămână (perioada 19/26 mai a.c. / n.n.), jandarmii montani de pe Valea Prahovei au intervenit în 13 situații în care era semnalată prezenţa urşilor în stațiunile montane. A devenit aproape o regulă ca, seară de seară, animalele sălbatice să ajungă în zona intravilană” .
Şi întrucât prezența urşilor este tot mai des semnalată în gospodării din localităţi aflate în zone de munte, Jandarmeria le retransmite cetățenilor o serie de recomandări folositoare, pe care le reamintim: „În situația în care semnalaţi prezența unui urs, vă recomandăm să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia; să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii; să nu îl hrăniți; să nu aruncați în el cu pietre sau alte obiecte; să faceți zgomot, fiindcă gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță; să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă îndepărtați de el.
Important: Solicitați sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”.