De asemenea, şase permise au fost ridicate pentru conducerea sub influenţa alcoolului

F. T.

Ieri dimineață, în intervalul orar 07:00-09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu lucrători MApN, au instituit mai multe filtre rutiere pe DN1-Puchenii Mari, DN1-intersecție cu DJ 720 (intrare în localitatea Florești) și DN1A intersecție cu DN 1B (sens giratoriu Blejoi).
În marja acţiunilor, au fost verificate 159 de autovehicule și 198 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legislative din domeniul rutier au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.235 de lei.
Totodată, au fost reținute şase permise de conducere, toate pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice! Cu titlu exemplificativ, reprezentanţii IPJ Prahova precizează: „Un bărbat din comuna Cocorăștii Mislii a fost depistat, la intersecția DN1 cu DJ720, conducând un autovehicul deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea legislației în domeniul rutier, fiindu-i totodată suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile”.
În ceea ce priveşte respectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, poliţia prahoveană specifică faptul că „nu au fost constatate abateri, persoanele verificate având asupra lor documente justificative”.