• Săbii, macete, sticle incendiare, bâte şi cagule ridicate din zona de conflict
• 11 persoane – reţinute pentru 24 de ore

F. T.

În urma descinderilor care au avut loc în dimineaţa zilei de joi, 9 aprilie a.c, în cartierele Mimiu şi Bereasca – la care ne-am referit în numărul de ieri al ziarului – 11 persoane, cu vârstele cuprine între 18 şi 49 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore. De asemenea, de la locaţiile vizate de către oamenii legii a fost ridicat un adevărat arsenal: săbii, topoare, macete, bâte, cuţite, cagule şi sticle incendiare, de parcă respectivele cartiere se pregăteau de război!
Şi, dacă tot erau „în trecere” prin zonă, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţii MApN au legitimat peste 400 de persoane, au controlat 273 de autovehicule, aplicând 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea retricțiilor de circulație și opt pentru alte abateri, valoarea acestora ridicându-se la peste 51.000 de lei. De asemenea, au mai fost confiscate şi peste 600 de țigarete..
Reamintim că, în dimineaţa zilei de 9 aprilie a.c, în cartierele Mimiu şi Bereasca au avut loc ample descinderi, în care au fost angrenaţi 123 de polițiști, 50 de jandarmi, 14 militari MApN și 10 polițiști locali, constituiți în 40 de dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare. De asemenea, la aceste percheziţii au mai participat şi mascaţi din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești, raziile beneficiind de suportul Operaţional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Descinderile au avut drept punct de plecare conflictul din data de 30 martie a.c, atunci când două famiili de etnie romă au pus de un scandal în plină stradă. Pentru potolirea acestora, au fost trase şi focuri de armă.
Joi, s- a lăsat şi cu arestări, şi cu amenzi, şi cu arme albe ridicate!