Petre Apostol

Campioana olimpică de tineret la monobob, Georgeta Popescu, originară din Câmpina şi legitimată la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia, a fost desemnată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român să fie candidatul României pentru Premiul „Piotr Nurowski”. Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, nominalizarea sportivei prahovene.
Georgeta Popescu este prima sportivă din lume care a câștigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, performanţă obţinută pe celebra pistă de bob Olympia din Saint Moritz, în Elveţia, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret desfăşurate în luna ianuarie. Proba a fost inclusă pentru prima dată în programul olimpic al competiției de tineret şi urmează să îşi facă debutul şi la Jocurile Olimpice de seniori, doar la feminin, însă, la ediţia din 2022, de la Beijing, din China.Georgeta Popescu - monobob
Distincţia „Piotr Nurowski”, oferită din 2011 celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost creată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC), în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, cel care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidențială a Poloniei s-a prăbușit și toți cei 88 de demnitari de la bord și 8 membri ai echipajului au murit.
Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, EOC dorește să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanță și în acelaşi timp să fie un exemplu pentru viitoarele generații, în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valorile și principiile olimpice.
De menţionat că sportiva pregătită de antrenorul Cezar Popescu, atât la clubul din Sinaia, cât şi la lotul naţional de monobob, a fost desemnată, la finalul lunii trecut, şi „Cetăţean de onoare” al oraşului Câmpina. În vârstă de 17 ani, Georgeta Popescu este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Constantin Istrati” din Câmpina, practicând monobob din 2017, după ce începuse sportul de performanţă la atletism, cu profesoara Jenica Bran.