V. Stoica

Centrul socio-medical “Sfântul Dorothei”, de la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, este un adevărat sprijin pentru persoanele fără posibilitatea de a apela la servicii medicale specializate.

1579844570853_medic 2În cursul anului trecut, potrivit reprezentanților lăcașului de cult, în cadrul centrului s-au acordat servicii medicale de medicină internă, medicină pediatrică și medicină dentară cu o valoare estimativă totală de 192.040 de lei, însă toate consultațiile, investigațiile și tratamentele de specialitate au fost gratuite pentru toți pacienții care au trecut pragul cabinetelor.

Conform aceleiași surse, contravaloarea serviciilor de medicină internă a fost de 155.000 lei, a celor destinate medicinei pediatrice – de 5.870 de lei, în timp ce la medicină dentară, contravaloarea serviciilor a fost de 31.170 de lei.

Spre finalul anului trecut, s-a reușit inclusiv utilarea noului cabinet de stomatologie din cadrul Centrului socio-medical, destinat copiilor defavorizați. Cabinetul are astfel mobilier nou, realizat pe comandă, dar și aparatură stomatologică nouă, costurile fiind acoperite din fondurile obținute după concertului caritabil organizat în luna decembrie 2019, la Filarmonica “Paul Constantinescu”, precum și din alte fonduri ale mănăstirii.

Iar proiectele destinate copiilor puse în practică la Mănăstirea Turnu nu se opresc aici, pentru că în plan este și construirea a trei locuințe în beneficiul copiilor orfani, obținându-se deja autorizația de construire a căsuțelor și a anexelor, a împrejmuirii, a fosei septice și a aleilor, fiecare casă fiind proiectată să găzduiască șase copii.