F.T.

Ofițeri din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat marţi, 26 noiembrie a.c., două activități de informare şi prevenire la Colegiul ,,Spiru Haret” din Ploieşti.
Acţiunile au avut loc în prezenţa a 47 de elevi de clasa a XI-a, fiind purtate discuții privind importanța procesului de învățământ în formarea tinerilor și consecințele care pot surveni în urma comportamentului școlar deviant sau a abandonului școlar.
“De asemenea, în contextul campaniei de prevenire a violenței domestice, au fost discutate aspecte privind diferite forme pe care le poate îmbrăca violența în familie, precum și posibilitățile legale de a ieși dintr-o situație de abuz. S-a insistat, în mod special, asupra noutăților legislative în domeniul combaterii violenței în familie, respectiv asupra posibilității emiterii ordinului de protecție provizoriu. Având în vedere vârsta participanților, au fost prezentate aspecte referitoare la necesitatea recunoașterii timpurii a unei relații cu potențial abuziv și modul de reacție în fața acestor semne, fiind distribuite 20 de broșuri ”Ghidul siguranței pentru victimele violenței în familie”, precizează reprezentanţii poliţiei prahovene.