Violeta Stoica

Vremea bună din perioada verii a dat posibilitatea societății de construcții care a câștigat contractul de asfaltare a drumurilor, încheiat cu Consiliul Județean Prahova, să lucreze la foc continuu.
Aproape 100 de kilometri de drumuri din toate zonele județului au strat nou de asfalt, gropile și denivelările dispărând de pe zeci de sectoare de artere rutiere aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.
Șeful administrației județene, Bogdan Toader, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi finalizate lucrările de așternere a covoarelor asfaltice pe toate drumurile care au intrat în programul de reparații din acest an. “Am reușit și anul acesta să respectăm planificarea stabilită inițial în vederea realizării lucrărilor prevăzute în Programul de turnare covoare asfaltice pe 97 km de drumuri județene 2019. În acest sens, până la finalul săptămânii viitoare, vom reabilita și următoarele drumuri județene DJ 710-Adunați, DJ 101-T Bertea, DJ 218-Vâlcănești, DJ 130A-Tinosu și DJ 206-Talea”, a precizat președintele Consiliului Județean Prahova.
Timp de trei luni, utilajele au fost prezente în zeci de localități prahovene, sectoarele de drumuri fiind împărțite în funcție de locație, în patru loturi.
Unul dintre drumurile intens circulate și care fac legătura cu zonele turistice este DJ 102I, care leagă Câmpina de Valea Doftanei, reabilitat prin așternerea unui nou covor asfaltic în cursul acestei veri.
Printre arterele rutiere județene pe care se circulă în siguranță datorită reparațiilor din vara care tocmai a trecut se află drumuri județene din localitățile Balta Doamnei, Șirna, Poienarii Burchii, Gorgota, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Rîfov, Valea Călugărească, Dumbrava, Drăgăneşti, Sălciile, Boldeşti Grădiştea, Colceag, Baba Ana (Conduratu), Ciorani, Podenii Noi, Iordăcheanu, Păcureţi, Bălţeşti, Lapoş, Salcia, Sângeru, Ceptura, Valea Doftanei, Voila (Câmpina), Şotrile, Păuleşti și Secăria.