F.T.

Ieri dimineaţă, un poliţist local din Plopeni a fost sesizat de către un cadru didactic că în incinta Liceului “Carol I” din Plopeni a avut loc un incident în care au fost implicate două eleve.
După cum ne-a precizat directorul instituţiei de învăţământ, prof. Silvia Brabeceanu, o elevă în vârstă de 17 ani, din clasa a XI-a, ar fi tras-o de păr pe o alta, în vârstă de 16 ani, din clasa X-a. Incidentul a fost anunţat de către un cadru didactic, iar imediat la faţa locului au ajuns atât profesorul de serviciu, cât şi dirigintele elevei din clasa a X-a. Între timp, poliţistul local a sesizat Poliţia Oraşului Plopeni, care le-a condus pe cele două eleve pentru a fi audiate.
Potrivit unor surse, cearta ar fi survenit în urma unor cuvinte nu prea ortodoxe pe care cele două eleve le-ar fi schimbat cu o seară înainte, pe o reţea de socializare.
“Un astfel de comportament nu onorează liceul nostru, dar consider că acest incident este o excepţie de la regula bunei conduite pe care o au elevii acestui liceu. Mâine (n.n., astăzi) urmează să avem o discuţie la care vor participa atât părinţii celor două eleve, cât şi poliţia, în prezenţa mea şi a altor cadre didactice”, ne-a mai precizat directorul Silvia Brabeceanu.
În legătură cu acest incident, reprezentanţi ai IPJ Prahova au transmis următorul comunicat de presă: “În jurul orei 9,30 a zilei de marţi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Plopeni au fost sesizați de către lucrători din cadrul poliției locale din oraş cu privire la faptul că, în incinta unui liceu de pe raza orașului, a avut loc o altercație între doi elevi. În baza sesizării, s-au demarat cercetări, persoanele implicate au fost identificate și se efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii conflictului, aspecte ce fac obiectul unui dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”.