V. S.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au executat, la începutul acestei săptămâni, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploieşti, ai Direcției Silvice și ai Gărzii Naționale de Mediu, o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice.
Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, au fost verificați agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza localităţilor Boldeşti-Scăeni, Băicoi şi Lipăneşti, fiind constatate șapte nereguli pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 de lei.
Printre abaterile constatate s-au aflat deţinerea în depozit a unei cantități de material lemnos fără documente care să ateste provenienţa, lipsa din depozite a unor cantități de material lemnos, lipsa caselor de marcat, neafișarea prețurilor la vedere, precum și transportarea de material lemnos fără a avea documente de proveniență a cantității.
Echipele de control au dispus și confiscarea cantităţii de 21,58 mc de lemn din diverse specii, cantitate ce a fost predată în custodie reprezentanților ocoalelor silvice competente.