V.Stoica

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut, sâmbătă, în Bucegi, unde salvamontiștii au intervenit nu pentru a salva vreun turist rătăcit sau care nu avea echipament adecvat pentru drumeții montane, ci pentru a coborî de pe Valea Albă un tânăr care a suferit o rană la cap, după ce a fost lovit de un bolovan desprins de pe versant.
Potrivit reprezentanților Salvamont Bușteni, tânărul în vârstă de 28 de ani se afla în zona Valea Albă, împreună cu câțiva prieteni, însă o bucată dintr-o stâncă s-a desprins de pe munte și l-a lovit puternic pe bărbat în cap. Pentru că acesta a suferit un traumatism cranian deschis, cu sângerare, și avea și amețeli și stări de vomă, a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor din Bușteni.
După ce i s-a acordat, pe munte, primul ajutor, salvamontiștii l-au coborât pe tânăr de pe munte și apoi l-au predat unui echipaj de la Ambulanță. Bărbatul a fost transportat la spital, unde i s-au efectuat investigații de specialitate – o tomografie – astfel încât să se stabilească foarte clar diagnosticul.