Activ Prahova Ploiești – ACS Szekelyudvarhelyi Noi, astăzi, ora 17:00

Petre Apostol

În această seară, în Sala „Olimpia”, noua echipă de handbal prahoveană, Activ Prahova Ploiești, va debuta în meciurile oficiale, urmând să pornească la drum în Divizia A, Seria C, primind vizita formației din Odorheiu Secuiesc – ACS Szekelyudvarhelyi Noi.
Echipa prahoveană s-a înființat în această vară, pe structura formației din sezonul trecut de la HC Activ CSO Plopeni, păstrând majoritatea lotului, precum și stafful tehnic, alcătuit din antrenorii Florin Ciupitu și Nicolae Nimu.
Având în vedere faptul că, în sezonul trecut, a încheiat între primele șase locuri în Divizia A (a fost foarte aproape de calificarea la Turneul Final), acum, cu un lot îmbunătățit, echipa prahoveană se anunță una dintre principalele candidate la un loc la Turneul Final, cu șanse de promovare.
Însă, deocamdată gândurile celor din echipă se îndreaptă spre debutul oficial din această seară, un meci în care „bufnițele” pornesc ca favorite în duelul cu formația din Odorheiu Secuiesc.
Seria C a debutat, deja, de sâmbătă, când s-au disputat celelalte două meciuri.
Principala contracandidată a prahovencelor la locul întâi, CS Dacia Mioveni 2012, a învins, pe teren propriu, pe Național Râmnicu Vâlcea (echipa Centrul Național de Excelență, fără drept de promovare), scor 25-21 (13-11), iar CSM Târgu Jiu a trecut, în deplasare, de CSU Târgoviște, scor 27-16 (15-7).