Hipodromul Ploieşti a fost gazda unei noi reuniuni oficiale de trap, eveniment cu patru curse, dar punctat şi de un spectacol oferit de actorul Denis Ştefan, cel care le-a oferit celor circa 600 de spectatori un interesant show de dresaj.
Reuniunea a debutat la ora 10.30, cu Premiul Lavanda, în care s-a impus armăsarul Pope of Mine, condus de Cristian Slate. A doua cursă, Premiul Luptător – Fortuna Silver, a avut 12 cai la start şi i-a revenit iepei Hermina VF, cu acelaşi Cristian Slate în sulky. A urmat, de la ora 11.30, Premiul Laureat – Fortuna Gold, dominat de armăsarul Thor, condus de Mihai Păun, cursele ”vedetă” susținute de casa de pariuri aducând întreceri competitive, cu timpi foarte buni, câștigătorii realizând recorduri personale.
În schimb, în cel mai bine cotat premiu al zilei, din punct de vedere al valorii cailor, Premiul Arcul de Triumf, timpii cu care s-a alergat au fost modești, în ciuda recordurilor bune pe care le aveau trăpașii și a distanței scurte de parcurs (s-a alergat doar pe 1600 de metri) Mihai Păun impunându-se cu armăsarul Veritable Yankee, cu un timp de peste 1min. 24 sec. pe kilometru, inferior curselor anterioare!
Următoarea reuniune hipică oficială va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, atunci când principala cursă a zilei va fi „Criteriul cailor de 2 ani”, o alergare clasică pe distanţa de 1900 metri.