Petre Apostol

Noua echipă de handbal prahoveană, Activ Prahova Ploieşti, din cadrul clubului sportiv înfiinţat în această vară de Consiliul Judeţean Prahova, a debutat, luni seară, în Divizia A feminină. Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu au evoluat, în Sala „Olimpia”, în compania formaţiei din Odorheiu Secuiesc – ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub, contând pentru etapa întâi din cadrul Seriei C a eşalonului secund al handbalului feminin românesc.
Sub privirile preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, jucătoarele echipei prahovene au început timid, dar s-au dezlănţuit spre finalul primei părţi a meciului, aşa cum era de aşteptat, de altfel, având în vedere nivelul valoric destul de scăzut al formaţiei adversare, care s-a prezentat cu un lot format din doar nouă jucătoare.
Echipa prahoveană s-a trezit, practic, în momentul în care oaspetele au preluat singura dată conducerea, scor 8-7, în minutul 19, încheind prima parte a partidei după un parţial de 8-2, intrând la vestiare în frunte, cu scorul de 15-10.
În partea secundă, echipa vizitatoare a oferit numeroase ocazii de contraatac prahovencelor, care au concretizat de cele mai multe ori, obţinând o victorie clară, cu scorul de 36-19, însă mai au multe de reglat până la următor joc.
Activ a început în formula Andreea Popescu – Ionela Leuştean (5 goluri), Cristiana Creţu (2), Roxana Tabarcea (7), Iryna Shutska (3), Cristiana Ciuplea (1), Florina Popescu (4). Au intrat, pe parcurs, toate celelalte jucătoare de pe bancă: Ioana Paraschiv, Denisa Tudor – Graţiela Stoica (5 goluri), Roxana Beşleagă (4), Valentina Leuştean (2), Mădălina Mureş (1), Elena Andriţă, Ana Şerban, Adina Panaite (2).
De menţionat că formaţia prahoveană a fost susţinută din tribune şi de echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, de asemenea, aflată în eşalonul secund, cu pretenţii de promovare.
Pentru Activ Prahova Ploieşti – care a ajuns pe prima poziţie a clasamentului în urma celei mai clare victorii din etapa 1 a seriei – urmează chiar duelul cu principala contracandidată la locul întâi, CS Dacia Mioveni 2012, în deplasare, meciul fiind programat sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 14:00.