F.T.

În această perioadă, în judeţ se desfăşoară Campania intitulată “10 pentru Siguranţă”, scopul acesteia fiind, potrivit Nicoletei Cadar, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, de a creşte gradul de informare a elevilor, a părinţilor şi a profesorilor, în legătură cu riscurile infracţionalităţii atât în unităţile de învăţământ cât şi în afara acestora”.
Campania – care a început în data de 7 septembrie a.c. şi durează două săptămâni – se derulează în sistem integrat, alături de jandarmii prahoveni participând reprezentanţi ai Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog, ai IPJPrahova, ai ISU Prahova, dar şi “independent””, acest din urmă lucru însemnând acţiuni punctuale strict doar ale angajaţilor IJJ Prahova.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, se precizeaă că jandarmii au fost prezenți, până în prezent, la mai multe acţiuni, cum ar fi razii în Parcul “Mihai Viteazul” din Ploieşti, Festivalul Cașcavelei de la Valea Doftanei,Ultramaratonul Ciucaş X 3, Festivalul Castanilor- Măneşti,Festivalul Legumicultorilor- Balta Doamnei şi la alte şapte diverse manifestări cu afluenţă mare de public. Totodată, cu ocazia începerii noului an școlar, jandarmii au fost prezenți la festivitățile de deschidere a noului an şcolar în 16 unități de învățământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.