F.T.

În baza planului de acțiune emis de către IGPR pentru identificarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane, polițiștii prahoveni au instituit și marți filtre rutiere pentru combaterea “taximetriei–pirat”.
Astfel, încă de la primele ore ale zilei amintite, agenții rutieri au identificat în trafic, în Ploiești, pe str. Ștrandului, un autoturism al cărui conducător auto efectua contra cost transport rutier de persoane, pe traseul Ploiești-Urlați. Șoferul, din Boldești-Scăeni, în vârstă de 49 de ani, a fost amendat cu 1.000 de lei.
Totodată, i-a fost reținut certificatul de înmatriculare și dreptul de a mai șofa timp de șase luni.
Tot pe strada Ștrandului din municipiu, polițiștii au mai prins un alt șofer, în vârstă de 59 de ani, care efectua transport de persoane neautorizat, contra cost, de această dată pe ruta Ploiești – Valea Călugărească. Aceleași măsuri au fost luate și în cazul acestuia.
Un al treilea “pirat al șoselelor” a fost identificat de către polițiștii din Bușteni. În legătură cu acesta – după cum precizează reprezentanții IPJ Prahova – “existau indicii că ar efectua transport de persoane contra cost”.
Și, într-adevăr, s-au confirmat zvonurile, în autoturismul acestuia fiind găsiți șase pasageri care au declarat că urmau să achite suma de 120 lei pentru a fi transportați din oraș pe Platoul Bucegi.
De asemenea, și polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) au depistat în trafic trei șoferi care transportau frecvent și ilegal persoane, contra cost.
Unul a fost tras pe deapta pe DN 72 (efectua transport pe ruta Ploiești – Dâmbovița), un altul pe DN 1A (circula pe traseul Surani-Ploiești), iar al treilea pe DN 1B/ DJ 102C (pe ruta Albești Paleologu/Urlați – Apostolache).
Și acestora din urmă le-a fost suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni.