Petre Apostol

Echipa naţională de handbal feminin U19, pregătită de antrenorul ploieştean Dragoş Dobrescu, a încheiat pe locul 5 Campionatul European dsfăşurat la Gyor, în Ungaria.
Tricolorele au început competiţia cu o victorie cu Portugalia, scor 28-26, după care au surclasat Suedia, cu scorul de 30-20, însă au încheiat grupa preliminară cu o înfrângere în duelul pentru supremaţie cu Norvegia, scor 25-30.
Calificată în grupele principale fără punct, echipa României a învins Spania, scor 29-24, dar a cedat cu Ungaria, scor 21-31, ratând, astfel, să avanseze în careul de aşi al competiţiei continentale. Elevele antrenorului Dragoş Dobrescu au încheiat, totuşi, campionatul într-o notă pozitivă, câştigând ultimele două partide clar, în turneul de clasament pentru locurile 5-8, depăşind, mai întâi, selecţionata Franţei, scor 37-27, după care şi reprezentativa Danemarcei, scor 34-26, adjudecându-şi locul al cincilea. În plus, Andra Moroianu, care a fost MVP în ultima partidă a tricolorelor, a fost inclusă în echipa ideală a campionatului, fiind desemnată cea mai valoroasă extremă dreapta a întrecerii.
Campioană europeană a devenit Ungaria, care a învins în finala mare pe Olanda, scor 27-20, în vreme ce finala mică a fost câştigată de Norvegia, în dauna Rusiei, scor 29-26.
În privinţa echipei tricolore, generaţia 2000-2001 a egalat, astfel, cea mai bună performanţă din ultimul deceniu la această categorie de vârstă, realizată în 2013, din acea formaţie făcând parte jucătoare precum Denisa Dedu, Gabrila Perianu, Mădălina Zamfirescu, Maria Constantinescu.
De menţionat că ultima medalie a României la această categorie de vârstă a fost obţinută în 2007 (medalia de bronz), cu o generaţie din care au făcut parte, printre altele, Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu.

Lotul României la Europenele de la Gyor a fost următorul: Chetraru Andreea Bianca, Bălăceanu Ioana Beatrice, Cace Adina Gabriela, Kerekes Eva, Vrabie Alexandra Gabriela, Popa Andreea Cristina, Bărăbaş Monica Alexandra, Vâlcan Denisa Andreea, Ciucă Diana Cristiana, Pica Miruna Cristina, Jipa Oana Ştefania, Moraru Patricia Valentina, Darie Sarah Aida, Stamin Roberta Maria, Şamanţ Diana Cristiana, Moroianu Andra Liviana.